هاتگرام و تلگرام طلایی تا آذرماه اجازه فعالیت دارند [به‌روزسانی: اظهار نظر خرم‌آبادی]

شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۵
مطالعه 3 دقیقه
در حالی‌که دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرده بود که هاتگرام و تلگرام طلایی تا ۱۵ شهریور ماه امکان فعالیت دارند، ظاهرا دوباره مهلتی سه ماهه به این پیام‌رسان داده شده است.
تبلیغات

گزارش‌ها حاکی است که تلگرام طلایی و هاتگرام ظاهرا در حال مستقل شدن از تلگرام و تبدیل به پیام‌رسان کاملا بومی هستند و از این رو، در جلسه‌ای با رئیس قوه قضائیه مقرر شده است که فرصت دوباره‌ای برای اتمام اقدامات فنی به این دو نسخه فارسی تلگرام داده شود.

ابوالحسن فیروز آبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی پیشتر اعلام کرده بود:

در رابطه با هاتگرام و تلگرام طلایی، از ابتدا سیاست‌های خروج از انحصار تلگرام برای دوره‌ی گذار روی این برنامه‌ها حساب شده بود و پذیرفتیم که تلگرام‌های فارسی چند ماهی فعال باشند، اما آخرین مهلتی که به آقایان دادیم، ۱۵ شهریور است.

بر این اساس هاتگرام و تلگرام طلایی قرار بود به پیام‌رسان صددرصد بومی تبدیل شوند؛ در غیر این‌صورت امکان فعالیت نداشتند و در حالی که مهلت فعالیت این پیام‌رسان‌ها به پایان رسید، مدیرعامل آی‌گپ از ارائه‌ی مهلت مجدد به ۲ نسخه فارسی تلگرام خبر داد و به این موضوع اعتراض کرد.

به‌روزرسانی...

در حالی‌که خبرها حاکی از مهلت فعالیت نسخه‌های فارسی تلگرام تا آذرماه است، معاون دادستان کل کشور اعلام کرده که تمدید مهلت فعالیت نسخه‌های فارسی تلگرام در واقع به تمسخر گرفتن دستور قضایی است.

عبدالصمد خرم آبادی در کانال خود نوشته است کهبا توجه به وعده رئیس مرکز ملی فضای مجازی دائر بر قطع ارتباط تلگرام با «هاتگرام و تلگرام طلایی» تا ۱۵ شهریور و عملی نشدن به این وعده، تعداد زیادی از خبرنگاران و فعالان فضای مجازی سوالات و انتقادات زیادی در خصوص علت تمدید مهلت فعالیت دو فیلترشکن مذکور مطرح کرده و نظر اینجانب را جویا شده اند. مطالب ذیل در پاسخ به این سوالات اعلام می‌شود:

با توجه به اینکه در دستور قضایی فیلتر تلگرام صراحتا قید شده است: «اعمال مسدودسازی تلگرام باید به نحوی اجرا شود که محتوای شبکه مذکور با هیچ نرم‌افزاری (اعم از فیلترشکن و نظایر آن) در کشور قابل دسترس نباشد»، لذا فعالیت هاتگرام و تلگرام طلایی از ابتدا غیر قانونی و بر‌خلاف دستور قضایی بوده و ناقضان دستور قضایی مستوجب مجازات ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی (بخش تعزیرات) هستند.یکی از اهداف فیلتر تلگرام، پیشگیری از وقوع جرم از طریق مهاجرت مردم به پیام‌رسان‌های داخلی و جایگزینی آنها به‌جای تلگرام بوده است؛ بنابراین تمدید مهلت فعالیت نسخه‌های فارسی تلگرام در واقع به تمسخر گرفتن دستور قضایی فیلتر تلگرام بوده و اقدامی در جهت تضعیف و نهایتا نابودی پیام‌رسان‌های داخلی و دادن تنفس مصنوعی برای ادامه‌ی حیات تلگرام در فضای مجازی کشور است.ممکن است گفته شود که در این موقعیت که دشمن جنگ اقتصادی تمام‌عیاری را علیه امت انقلابی و نظام جمهوری اسلامی برپا کرده، جای پرداختن به این مسائل نیست. ولی با عنایت به اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند «در کنار جنگ اقتصادی، یک جنگ مهم رسانه‌ای و تبلیغاتی نیز در جریان است که بیشتر اوقات از آن غفلت می‌شود» و با توجه به اینکه تلگرام یکی از مهم‌ترین ابزارهای جنگ رسانه‌ای دشمن است، تمدید مهلت فعالیت غیرقانونی نسخه‌های فارسی تلگرام در این موقعیت جای تأمل دارد.‌اخبار واصله حاکی از آن است که اخیرا تلگرام ضمن راه‌اندازی درگاه‌های پرداخت، مدیران ایرانی برخی از کانال‌های پر بازدید را به کشور امارات فراخوانده و با آنها هماهنگی‌هایی را در خصوص استفاده و توزیع پول مجازی تلگرام (موسوم به «گرام») به‌عمل آورده است. با این وصف ادامه‌ی فعالیت نسخه‌های فارسی تلگرام، خواسته یا ناخواسته، کمک به جنگ اقتصادی دشمن و هموار کردن راه خروج سرمایه و ارز و دخالت بیگانگان در امور اقتصادی کشور می‌باشد.
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات