ایمجینیشن برای استفاده در پردازنده‌ ها، شتاب‌دهنده‌ی شبکه عصبی ساخت

شنبه ۱ مهر ۱۳۹۶ - ۱۶:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
کمپانی ایمجینیشن از شتاب‌دهنده‌ی شبکه‌ی عصبی جدید خود رونمایی کرد. این تراشه می‌تواند قدرت پردازشی مورد نیاز فناوری‌هایی مثل واقعیت افزوده را در اختیار دستگا‌ه‌های مختلف قرار دهد.
تبلیغات

ایمجینیشن تکنولوژیز، استفاده از شتاب‌دهنده‌های شبکه‌های عصبی را در چیپست‌های کمپانی‌های طراحی‌کننده پردازنده‌ آسان خواهد کرد؛ بدین ترتیب فرآیندهای پردازشی مربوط به هوش مصنوعی به میزان قابل توجهی با سرعت بیشتر انجام خواهد شد.

کمپانی ایمجینیشن که در شهر لندن مستقر است، طرح جدیدی ارائه کرده که سازندگان چیپ‌ست‌های پردازشی می‌توانند سال آینده از آن در تراشه‌های خود استفاده کنند. این تراشه که می‌توان آن را در یک چیپ بزرگ‌تر جای‌ داد، برای پردازش شبکه‌های عصبی در دستگاه‌های موبایل، تجهیزات نظارتی، فناوری خودرو و دیگر لوازم الکترونیکی مصرفی، مفید خواهد بود. شبکه‌های عصبی در حوزه‌هایی مثل تشخیص الگو، به پیشرفت‌های سریعی دست ییافته‌اند که در نتیجه شاهد رشد زیادی در اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی هستیم.

کریس لانگستاف، مدیر ارشد بازاریابی محصول و فناوری کمپانی پاور وی‌آر، در مصاحبه‌ با وب‌سایت ونچربیت اعلام کرد که عملکرد شتاب‌دهنده‌ی شبکه‌ی عصبی شرکت متبوعش نسبت به نزدیک‌ترین نمونه‌های رقبا، دوبرابر بیشتر و پهنای باند مصرفی این شتاب‌دهنده‌، نصف پهنای باند مصرفی رقبا است. وی همچنین به این مورد پرداخت که قدرت تراشه‌ی جدید پاور وی‌آر نسبت به چیپ‌ست‌های موسوم به «پردازنده سیگنال دیجیتال» تولیدشده توسط کمپانی‌های رقیب، هشت برابر بیشتر است‌.

لانگستافت در بخش دیگری از مصاحبه‌ی خود گفت: 

پردازش‌های هوش مصنوعی به دلیل قدرت، پهنای باند، عملکرد، قابلیت اطمینان، امنیت و نرخ تأخیر مناسب، تقریبا به‌صورت لحظه‌ای انجام خواهند شد. وسایل نقلیه خودران نمی‌توانند برای اتصال به مراکز داده، بر سیگنال‌های شبکه‌های ۵ جی، ۴ جی یا ۳ جی تکیه کنند؛ زیرا این روش به‌درستی کار نخواهد کرد. ما فکر می‌کنیم که شتاب‌دهنده‌های شبکه‌های عصبی به‌عنوان یک بلاک سخت‌افزاری در همه جا حضور خواهند داشت.

شتاب‌دهنده‌ی مورد اشاره از چندین سیستم‌عامل مختلف از جمله لینوکس و اندروید پشتیبانی خواهد کرد. می‌توان این قطعه را روی چیپست‌های پردازشی (شامل چند جزء روی یک تراشه) مورد استفاده قرار داد و بدین ترتیب با مصرف ناچیز انرژی، عملکرد بهتری ارائه داد.

لانگستافت گفت: «شتاب‌دهنده‌های شبکه‌ی عصبی (NANs) دسته جدیدی از پردازنده‌ها خواهند بود که به احتمال زیاد اهمیتی در حد واحد‌های پردازشی مرکزی و واحدهای پردازش گرافیکی، پیدا خواهند کرد.» شرکت ایمجینیشن در حال حاضر در حوزه‌ی پردازنده‌های مرکزی و پردازندهای گرافیکی فعالیت دارد و حالا این شرکت، شتاب‌دهنده‌های شبکه عصبی را نیز به مجموعه فعالیت‌های خود اضافه خواهد کرد.

می‌توان از این تکنولوژی در مواردی مثل بهبود کیفیت تصاویر و بهبود پیش‌بینی متن در دستگاه‌های موبایل استفاده کرد. از دیگر موارد استفاده‌ی این فناوری می‌توان به شناسایی و ردیابی حرکات چشم در هدست‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی اشاره کرد. شتاب‌دهنده‌‌های شبکه‌ی عصبی همچنین در زمینه‌های دیگری مثل تشخیص عابران پیاده و نظارت بر رانندگی در سیستم ایمنی خودرو، تشخیص چهره، تجزیه و تحلیل رفتار جمعیت در سیستم‌های نظارتی هوشمند، پیشنهاد محتوا و پیش‌بینی تجربه‌ی کاربری، تشخیص صدا و پاسخ‌گویی دستیارهای دیجیتال هوشمند، جلوگیری از برخورد پهپادها با موانع و نیز ردیابی سوژه‌ها با پهپاد کاربرد دارند.

به‌عنوان مثال قدرت پردازشی پهپادی با سرعت ۱۵۰ مایل بر ساعت (حدودا ۲۴۱.۵ کیلومتر بر ساعت) پرواز می‌کند، باید به اندازه‌ای باشد که از برخورد این دستگاه به موانع احتمالی جلوگیری کند. با استفاده از قدرت پردازشی شتاب‌دهنده‌های شبکه‌ی عصبی می‌توان موانع را در فاصله کمتر از یک متر تشخیص داد. لانگستافت به این مورد اشاره کرد که یک شتاب‌دهنده‌ی شبکه‌ی عصبی می‌تواند یک الگوی خاص را طی یک تا دو ثانیه در بین ۱۰۰۰ عدد عکس جستجو کند؛ این درحالی است که انجام فرآیند مورد اشاره توسط واحد پردازش گرافیکی، بیش از ۶۰ ثانیه به طول خواهد انجامید.

در نظرسنجی توسعه‌دهندگان Embedded Vision از سازندگان چیپ‌های پردازشی که توسط اتحاد Embedded Vision برگزار شده، ۷۹ درصد از شرکت‌کنندگان اعلام کردند که از مدتی قبل استفاده از شتاب‌دهنده‌های شبکه‌ی عصبی را آغاز کرده‌اند یا به‌منظور ارائه‌ی قابلیت‌های مربوط به دید رایانه‌ای در محصولات و خدمات خود با استفاده از این فناوری، برنامه‌ریزی کرده‌اند.

جف بیر، مؤسس اتحاد Embedded Vision، در بیانه‌ی خود گفت:

سیستم‌های مختلف و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن در حال استفاده از الگوریتم‌های پیچیده‌ی شبکه‌ی عصبی هستند تا بدین ترتیب قابلیت‌های ادراکی جدیدی در محصولات خود ارائه دهند. در بسیاری از این موارد، چالش کلیدی این است که برای اجرای چنین الگوریتم‌هایی، به قدرت پردازشی قابل توجهی نیاز خواهید داشت و به همین دلیل محدودیت‌هایی در هزینه و مصرف انرژی به‌ وجود می‌آید. پردازنده‌های سفارشی‌سازی شده همانند PowerVR 2NX NNA به‌طور خاص برای الگوریتم‌های شبکه‌ی عصبی طراحی شده‌اند. این‌ چیپ‌ست‌ها قدرت پردازشی لازم برای استفاده از الگوریتم‌های قدرتمند در بسیاری از اپلیکیشن‌های جدید را فراهم می‌کنند.

شرکت ایمجینیشن در خبری دیگر، دو پردازنده‌ی گرافیکی جدید از سری پاور وی‌آر معرفی کرد؛ پاور وی‌آر Series9XE که قیمت کمتری دارد و پاور وی‌آر 9XM. کمپانی اپل پیش از این از تکنولوژی‌های گرافیکی شرکت ایمجینیشن در تولید محصولات خود استفاده کرده است، اما کوپرتینویی‌نشین‌ها امسال تصمیم گرفته‌اند از قطعات گرافیکی طراحی شده توسط خود در محصولاتشان بهره ببرند.

نظر شما در مورد تراشه‌های شتاب‌دهنده‌ی شبکه عصبی چیست؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات