وزیر ارتباطات: تاخیر دو ماهه در اجرای طرح رجیستری عجیب نیست

چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۵
مطالعه 3 دقیقه
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که طرح رجیستری گوشی‌ها در شهریور ماه سال جاری اجرایی خواهد شد و تاخیر دو ماهه مساله‌ی عجیبی نیست.
تبلیغات

ضریب نفوذ موبایل در ایران ۱۱۰ درصد است و در این بازار بزرگ که طبق آمارهای غیر رسمی ۲ میلیارد دلار ارزش دارد بیش از ۹۰ درصد از گوشی‌های موجود قاچاق هستند. طرح ساماندهی این بازار یا همان طرح رجیستری برای جلوگیری از قاچاق گوشی با سابقه‌ای ۱۰ ساله همچنان اجرایی نشده است. دولت در تابستان سال گذشته ۲ طرح جدید «ثبت نمایندگی رسمی گوشی‌های وارداتی» و «ثبت گوشی‌ها در شبکه اپراتورها» در این زمینه را ارائه داد.

وظیفه‌ی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در اجرایی کردن این دو طرح، فراهم کردن زیرساخت‌های فنی است. وزرات ارتباطات مکلف است تا در صورت ورود غیر قانونی گوشی از فعال‌سازی گوشی در شبکه جلوگیری کند. در صورت تحقق این طرح اگر شماره‌ی ۱۵ رقمی (IMEI) گوشی در گمرک ثبت نشود، آن گوشی در شبکه اپراتورها فعال نمی‌شود. طبق وعده‌های مسئولان قرار بود پیاده‌سازی این طرح از مهرماه سال ۹۵ انجام شود، اما این طرح کماکان اجرا نشده است. این طرح تنها برای گوشی‌های جدید اجرا می‌شود.

این طرح یک بار در سال ۸۵ اجرا شد که به دلیل نقص در اجرا و دور زدن‌ها مشکلاتی به وجود آمد و عملا شکست خورد و در پی این شکست دولت تعرفه‌ی واردات گوشی را از ۴ به ۶۰ درصد افزایش داد تا مردم از گوشی‌های تولید داخل استفاده کنند و این اقدام تنها برای عده‌ای ثروت‌های باد آورده ایجاد کرد.

دولت یازدهم در سال گذشته عزم خود را جزم کرد تا قاچاق گوشی را کنترل کند و برای واردات گوشی از طریق قانونی تعرفه‌ی ۶ درصدی وضع کرد تا واردکنندگان به واردات قانونی تشویق شوند ولی باز هم به دلیل آماده نبودن اپراتورها و نبود تجهیزات فنی این اتفاق نیفتاد. همچنین سازمان حمایت از مصرف کنندگان از شرکت‌های موبایل خواست طی ۶ ماه نمایندگی رسمی خود را در ایران به ثبت برسانند و خدمات پس از فروش و اعتبارنامه‌ی رسمی به مشتری ارائه کنند.

آخرین زمان برای اجرای رجیستری آخر تابستان است

طبق وعده‌های وزارت ارتباطات این طرح باید در تیر ۱۳۹۶ اجرا می‌شد ولی به آخر تابستان موکول شد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده است رجیستری طبق برنامه در حال انجام است و باتوجه به اینکه این طرح در ابتدا در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده است، مشخص نبود که تامین اعتبار آن از چه بخشی است. امسال پرداخت هزینه‌ی ۸۰ میلیارد تومانی طرح رجیستری به وزارت ارتباطات محول شده است. این مبلغ هزینه‌ی کل پروژه از طراحی تا پیاده‌سازی زیرساخت‌ها است که هم اکنون تامین اعتبار شده است.

به گفته‌ی واعظی، پیمانکار این پروژه در اردیبهشت‌ماه سال جاری این پروژه را به عهده گرفته است و کار خود را آغاز کرده است ولی به دلیل تامین نشدن بودجه RFP پروژه با تاخیر به وزارت ارتباطات رسیده است و همین امر سبب تاخیر در اجرایی شدن رجیستری شده است. پیمانکار این پروژه از وزارت ارتباطات زمان خواسته است و وزیر وعده‌ی اجرایی شدن این طرح در شهریور را داده و تاخیر دو ماهه را مساله‌ی عجیبی ندانسته است.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات