بنچمارک پردازنده تردریپر AMD لو رفت

چهارشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
اولین نتایج بنچمارک پردازنده‌ی ۱۶ هسته‌ای تردریپر AMD قبل از عرضه‌ی آن به بازار منتشر شد.
تبلیغات

پس از سال‌ها پیشرفت نسبتا کند پردازنده‌های دسکتاپ، با بازگشت مجدد AMD جنگ پردازنده‌ها دوباره داغ شده است. اینتل و ای‌ام‌دی، هر دو طی چند ماه گذشته نسل جدید پردازنده‌های میان‌رده‌ی دسکتاپ خود را با به‌روزرسانی‌های چشمگیر معرفی کرده‌اند. علاوه بر پردازنده‌های میان‌رده، اینتل با Core i9 و ای‌ام‌دی با تردریپر، پلتفرم «دسکتاپ بالارده» (HEDT) خود را نیز به‌روزرسانی کرده‌اند. ای‌ام‌دی برای توسعه‌ی تردریپر از معماری موفق Zen پردازنده‌های رایزن خود استفاده کرده است و قرار است این غول ۱۶ هسته‌ای خود را تابستان سال جاری به بازار عرضه کند. درحالی‌که هنوز تا عرضه‌ی تردریپر به بازار زمان باقی است، نتایج اولین بنچمارک‌های این پردازنده در اینترنت منتشر شده است.

تردریپر پاسخ ای‌ام‌دی به پلتفرم HEDT اینتل است که طی سال‌های گذشته بدون داشتن رقیب یکه‌تازی کرده بود. ای‌ام‌دی با معماری جدید خود بالاخره توانست پردازنده‌هایی روانه‌ی بازار کند که توانایی رقابت تک‌هسته‌ای با پردازنده‌های اینتل داشته باشند. قوی‌ترین پردازنده‌ی این پلتفرم دارای ۱۶ هسته پردازشی و ۳۲ ترد است. تردریپر اولین پردازنده‌ی دسکتاپ با تعداد هسته‌ی زیاد است که ‌ای‌ام‌دی روی فریم‌ورک اخیر خود با نام CCX (که خود توسط رایزن دسکتاپ ایجاد شده است) ساخته است.

در ادامه نتایج بنچمارک تردریپر توسط نرم‌افزار گیک‌بنچ 4.1.0 روی سیستم عامل ویندوز ۱۰ (۶۴ بیتی) را مشاهده می‌کنید.

کارایی چندهسته‌ای تردریپر مأیوس‌کننده است

در گیک‌بنچ 4.1.0 پردازنده‌ی 1950X امتیاز ۴۲۱۶ را در حالت تک‌ هسته‌ای و ۲۴۷۲۳ را در حالت چند هسته‌ای به دست آورده است. فرکانس پردازنده روی ۳.۳۹ گیگاهرتز و فرکانس بوست نامعلوم تنظیم شده که نتایج تک‌هسته‌ای خوبی ثبت کرده است. نتایج بر اساس مادربورد ازراک X399 Professional Gaming و رم DDR4 با مدل نامعلومی به دست آمده است. شایان ذکر است که احتمالا مقدار کش L3 به‌درستی ثبت نشده؛ زیرا مقدار آن بسیار زیاد است.

همان‌طور که انتظار می‌رفتُ نتایج تک ترد پردازنده‌ی ۱۹۵۰X چندان شگفت‌انگیز نیست و مشابه برادر کوچک‌تر خود یعنی رایزن معمولی است. شگفتی واقعی در امتیازات مربوط به عملکرد چندهسته‌ای است که تفاوتی با رایزن ۸ هسته‌ای و ۱۶ ترد ندارد. این مشکل می‌تواند به دلیل مسائل بهینه‌سازی در سطوح مختلف مانند کش، رم، مادربورد و... باشد. همچنین این احتمال وجود دارد که حالت SMT فعال نشده باشد. به نظر می‌رسد ای‌ام‌دی باید کارهای زیادی برای بهبود نتایج چندهسته‌ای انجام دهد و مشکلات تردریپر را تا قبل از عرضه‌ی رسمی به بازار رفع کند.

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات