مقایسه دوربین آیفون 10، گلکسی نوت 8، وی 30، میت 10 پرو، یو 11، نوکیا 8 و اکسپریا XZ1

پنج‌شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
مطالعه 10 دقیقه
در این مقاله به مقایسه‌ی عملکرد دوربین دوگانه جدیدترین پرچم‌دارهای دنیای موبایل می‌پردازیم.
تبلیغات

شرکت‌های مطرح دنیای موبایل تمام توان خود را برای بهبود عملکرد دوربین محصولات خود به کار گرفته‌اند تا با قدرت‌نمایی در این بخش نظر خریداران بیشتری را به خود جلب کنند. این رقابت تا حدی داغ شده است که هر ساله شاهد معرفی فناوری‌ و امکانات نوینی در دوربین گوشی‌های هوشمند هستیم. زومیت طبق روال همیشگی خود در ادامه به مقایسه‌ی عملکرد دوربین مطرح‌ترین بازیگران دنیای موبایل پرداخته است.

اپل هنگام معرفی نسل جدید گوشی‌های آیفون، مانور زیادی روی دوربین به‌کاررفته و توانایی آن در جدیدترین محصولات خود داد. آیفون در طول سالیان گذشته همواره یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بخش دوربین بوده است. آیفون ۱۰ نیز به واسطه‌ی تجهیز به بازه‌ی گسترده‌ای از امکانات و فناوری‌های متعدد، یکی از بهترین گزینه‌های موجود برای کاربران در زمینه‌ی عکاسی به شمار می‌رود.

سامسونگ نیز همواره به عنوان یکی از مطرح‌ترین بازیگران عرصه‌ی گوشی‌های هوشمند، محصولات خود را به دوربین‌های توانمندی مجهز می‌کند. گلکسی اس ۸ با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی خود به‌خوبی توانایی‌های سامسونگ را به رخ کشید؛ اما این شرکت مطرح کره‌ای، در نوت ۸ پا را فراتر گذاشت و برای اولین بار از چیدمان دوربین دوگانه استفاده کرد. نوت ۸ نیز از چیدمان مشابهی با آیفون ۸ پلاس بهره می‌برد و دو سنسور ۱۲ مگاپیکسلی این گوشی در کنار لنز‌های استاندارد و تله قرار گرفته‌اند تا قابلیت ثبت تصاویر پرتره‌ی جذاب‌تری به ارمغان بیاید.

ال‌جی طی فعالیت خود در عرصه‌ی گوشی‌های هوشمند، توسعه‌ی دوربین‌های توانمند را همواره در دستور کار خود قرار داده است. ال‌جی یکی از اولین شرکت‌هایی بوده که از ماژول دوربین دوگانه در محصولات خود بهره برده است. ال‌جی وی ۳۰ نیز از همین سنت پیروی می‌کند و از دو سنسور ۱۳ و ۱۶ مگاپیکسلی که به لنز‌های استاندارد و واید مجهز شده‌اند، بهره می‌برد.

هواوی طی سال‌های گذشته توجه ویژه‌ای به دوربین محصولات خود داشته است و همکاری با لایکا نیز منجر به رشد قابل توجه این بخش از گوشی‌های هوشمند هواوی شده است. میت ۱۰ پرو به عنوان پرچم‌دار حال حاضر این برند، از دوربین دوگانه‌ی قدرتمندی بهره می‌برد که به لطف تراشه‌ی هوشمند کرین ۹۷۰، حرف‌های زیادی برای گفتن در بخش عکاسی دارد.

سونی به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده‌ی سنسور دوربین‌های عکاسی در جهان، نامی شناخته شده در این عرصه است. اکسپریا XZ1 نیز پیش‌ از این به‌خوبی پیشرفت‌های محسوس خود نسبت به پرچم‌داران نسل پیش سونی را نشان داد؛ اما آیا این گوشی توانایی رقابت با رقبای تازه‌نفس خود را دارد؟

نوکیا به عنوان باسابقه‌ترین نام دنیای گوشی‌های موبایل، همواره از دوربین‌های توانمندی بهره می‌برده است. همکاری با شرکت نام‌‌آشنای زایس نیز نوید دوربین توانمندی را برای نوکیا ۸ می‌دهد. اچ‌تی‌سی یو ۱۱ در زمان عرضه‌ی خود و با توجه به کسب نمره‌ی بالا از آزمایشگاه‌های DxOMark، توجه زیادی را به خود جلب کرد. اما آیا پس از گذشت نزدیک به یک سال از عرضه‌ی این گوشی، هنوز به عنوان دوربینی قابل در دنیای موبایل شناحته می‌شود؟

نکاتی که پیش از شروع مقایسه باید به آن‌ها توجه کنید:

  • نام تلفن‌ها، مشخص نشده‌ است تا اگر به برند یا تلفن خاصی علاقه‌مند هستید، روی انتخاب بی‌طرفانه‌تان تأثیر نگذارد.
  • تمام گوشی‌ها به آخرین نسخه به‌روزرسانی شده‌اند تا جدیدترین بهینه‌سازی‌ها در عملکرد دوربین در آن‌ها اعمال شود.
  • پس از ۵ روز از انتشار این مقاله، مشخص خواهیم کرد که تصاویر، مربوط به چه تلفن‌هایی هستند.
  • در پایین هر تصویر، نظرسنجی مربوط به آن وجود دارد و از طریق آن می‌توانید به گوشی که از نظر شما عکس بهتری گرفته است، رأی دهید.
  • برای آنکه به جزییات تصویر نیز توجه کرده باشیم، در برخی از تصاویر، برش ۱۰۰ درصد نیز قرار داده‌ایم.
  • از هر کدام از سوژه‌ها، با هر تلفن ۳ تا ۵ بار عکاسی شده و بهترین تصویر از بین‌ آن‌ها برای مقایسه انتخاب شده است.
  • با توجه به کاربری Point and Shoot دوربین‌های موبایل، ثبت تصویر روی دست انجام شده است تا توانایی گوشی‌های موجود در این مقاله در حذف لرزش‌ها نیز بررسی شود.
  • بررسی میزان توانایی پرچم‌داران حال حاضر دنیای موبایل، در ۱۲ آزمایش جداگانه انجام شده است. هر یک از این آزمایش‌ها معیاری برای بررسی نقاط قوت و ضعف محصولات در زمینه‌های مختلف است. دوربین کانن 5D Mark IV مجهز به لنز 70-24 با F/2.8، نیز به‌عنوان معیار به کار گرفته شده است.
  • تمامی عکس‌ها در حالت اتوماتیک و بدون فعال کردن حالت HDR ثبت شده‌اند.

برای مشاهده‌ی تصاویر مقایسه‌ در اندازه‌ی اصلی، روی تصاویر کلیک کنید.

آزمایش اول:

در آزمایش اول به دقت ثبت رنگ در شرایط نوری مساعد و منبع طبیعی نور پرداخته شده است. در این شرایط برخی الگوریتم‌های پردازشی موبایل جهت تزریق رنگ و لعاب به تصاویر، اقدام به شفاف‌سازی (Sharpening) بیش از حد و افزایش کنتراست در مرز سوژه‌ها می‌کنند که در نتیجه منجر به تصویری مصنوعی می‌شود. ثبت طبیعی رنگ از دیگر نکات الزامی این آزمایش است که دوربین‌ موبایل‌های موجود در این مقایسه، باید جهت رسیدن به آن تلاش کنند.

آزمایش اول: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش دوم:

دقت ثبت رنگ از مهم‌ترین مشخصه‌‌های دوربین‌های عکاسی است. شرکت‌های بزرگ این عرصه در جهت افزایش دقت‌ رنگ، سال‌ها الگوریتم‌های پردازش سیگنال خود را توسعه‌ می‌دهند و به‌طور پیوسته به کالیبره‌کردن آن می‌پردازند. در این آزمایش به دنبال گزینه‌ای با نزدیک‌ترین رنگ‌های ثبت شده در بخش میوه و برگ درختان نسبت به نمونه‌ی مرجع باشید.

آزمایش دوم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش سوم:

گستره‌ی دینامیکی به‌صورت مستقیم به توانایی سنسور دوربین باز می‌گردد. دوربینی با گستره‌ی دینامیکی بهتر توانایی ثبت جزئیات بیشتری در بخش‌های تاریک و نورانی تصویر را دارد. در این آزمایش و در مقایسه با تصویر مرجع باید به دنبال گزینه‌ای بود که بیشتری میزان از جزئیات را در بخش تاریک قاب (سمت راست) در کنار حفظ کنتراست کلی عکس، ارائه دهد.

آزمایش سوم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش چهارم:

چهارمین آزمایش نیز به گستره‌ی دینامیکی باز می‌گردد. توجه داشته باشید که ثبت جزئیات مناسب ابر در کنار کنتراست خوب تصویر و رنگ دقیق سوژه‌های موجود، وظایف دوربین‌ در این آزمایش است.

آزمایش چهارم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش پنجم:

با توجه به اهمیت توانایی سنسور، آزمایش پنجم نیز به بررسی گستره‌ی دینامیکی در کنار ثبت مناسب رنگ پرداخته شده است. برخی از الگوریتم‌های پردازشی جهت افزایش جزئیات در شرایط خاص، اقدام به افزایش کلی روشنایی تصویر یا کاهش کنتراست آن می‌کنند تا بخش‌های تاریک روشن شود. این موضوع منجر به تغییر رنگ سوژه‌ها، بی‌روح شدن تصویر و از بین رفتن جزئیات در بخش‌های تاریک قاب می‌شود. در نظر داشته باشید بهترین عملکرد در این آزمایش باید در کنار ثبت جزئیات مناسبی از صورت مجسمه، رنگ مناسبی از کالسکه و هم‌چنین جزئیات بیشتری از برگ درختان پس زمینه را نیز نمایش دهد.

آزمایش پنجم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش ششم:

آزمایش ششم به بررسی دقت رنگ‌های ثبت شده در شرایط نوری مصنوعی پرداخته شده است. دوربین‌های موبایل باید قادر به ثبت نزدیک‌ترین رنگ در مقایسه با نمونه‌ی مرجع باشند.

آزمایش ششم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش هفتم:

در آزمایش هفتم به بررسی عملکرد سنسور و الگوریتم پردازش تصاویر در شرایط نوری تاریک و در نتیجه‌ی ایزو بالا پرداخته شده است. گزینه‌ای که قادر به ثبت دقیق رنگ‌ها در کنار حفظ مناسب جزئیت و حذف نویز شود، برترین عملکرد را خواهد داشت. برای کمک به مقایسه، برش ۱۰۰ درصدی از تصویر تهیه شده است که در ادامه‌ می ‌توانید مشاهده کنید.

برش ۱۰۰ درصد:

آزمایش هفتم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش هشتم:

ماکرو یکی از ژانرهای پرطرفدار در دنیای عکاسی است. در این سبک از عکاسی، ثبت جزئیات مناسب، حذف لرزش دست، جدا کردن سوژه از پس‌زمینه با توجه به جلوه‌ی بوکه و البته ثبت دقیق رنگ مهم‌ترین المان‌ها هستند. با توجه به موارد مذکور اقدام به مقایسه و انتخاب بهترین گزینه‌ی موجود در مقایسه با تصویر مرجع کنید.

آزمایش هشتم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش نهم:

با توجه به علاقه‌ی بسیار کاربران به شبکه‌های اجتماعی و در نتیجه سبک عکاسی پرتره، دوربین‌های موبایل قابلیت‌های ویژه‌ای در این زمینه معرفی کرده‌اند که می‌توان به زوم ۲ برابر و ایجاد جلوه‌ی بوکه‌ی مصنوعی اشاره کرد. در این آزمایش ثبت جزئیات مناسب، ایجاد جلوه‌ی بوکه‌ی طبیعی با توجه به تشخیص مناسب سوژه و پس‌زمینه و هم‌چنین عدم اعوجاج در تصویر، مهم‌ترین مواردی است که باید برای مقایسه در نظر داشته باشید.

آزمایش نهم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش دهم:

دوربین‌های سلفی یکی از مهم‌ترین جوانب دوربین‌ گوشی‌های هوشمند را تشکیل می‌دهد. این موضوع منجر به تعبیه‌ی سنسور‌ ولنز‌های توانمندی در این بخش شده است. در همین راستا آزمایش ۱۰ و ۱۱ این مقایسه‌ی دوربین به بررسی عملکرد دوربین‌های سلفی اختصاص یافته است. در نظر داشته باشید برای ثبت بیشترین میزان از جزئیات، قابلیت زیبا شفاف‌سازی پوست در تمامی گوشی‌های غیرفعال شده است. ثبت رنگ طبیعی پوست در کنار جزئیات مناسب، معیارهای اصلی این آزمایش است که طبق آن‌ها باید توانمند‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

برش ۱۰۰ درصد:

آزمایش دهم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

آزمایش یازدهم:

آخرین آزمایش به بررسی عملکرد دوربین سلفی در شرایط نوری تاریک پرداخته شده است. در این حالت کنترل مناسب نویز، در کنار حفظ جزئیات و رنگ طبیعی پوست، وظایف اصلی دوربین‌‌های است.

برش ۱۰۰ درصد:

آزمایش یازدهم: کدام گوشی عملکرد بهتری دارد؟

در پایان لازم به ذکر است که در این مقایسه‌ی دوربین صرفا به بررسی توانایی سنسور و الگوریتم پردازشی دوربین پرداخته شده است. موارد دیگری همچون سرعت و دقت فوکوس در کنار قابلیت‌های افزوده‌ای مانند جلوه‌های واقعیت‌ افزوده‌ی گلکسی نوت ۸، هوش مصنوعی میت ۱۰ پرو، عکاسی پرتره با شبیه‌‌سازی نور استودیو آیفون ۱۰ و عکاسی همزمان با دوربین جلو وعقب در وی ۳۰ و نوکیا ۸، باید هنگام انتخاب بهترین دوربین موبایل بررسی شوند. 

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات