بررسی لپ تاپ اسپکتر X360 اچ‌ پی

سه‌شنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
مطالعه 17 دقیقه
در این مقاله نگاهی عمیق به لپ تاپ اچ پی اسپکتر X360 و نقاط و ضعف و قدرت آن خواهیم داشت
تبلیغات

در سال ۲۰۱۲ اینتل با همکاری چندی از تولید‌کننده‌های مطرح سخت‌افزار، اقدام به معرفی رده‌ی جدیدی از لپ‌تاپ‌ها با نام اولترابوک کرد تا به مقابله با رشد تبلت‌ها بپردازد. وزن اندک، پردازنده‌ی به نسبت توانمند اما کم‌مصرف، ظاهری زیبا و طول عمر بالای باتری، از مهم‌ترین مشخصه‌های اولترابوک‌ها به شمار می‌رود. با وجود پشتیبانی همه‌ی جانبه‌ی اینتل از شرکای سخت‌افزاری خود، این رده از لپ‌تاپ‌ها هیچگاه موفقیت چشمگیری کسب نکردند. این موضوع تا حدی پیش رفت که مایکروسافت شخصا دست به کار شد و سرفیس پرو و به‌دنبال آن سرفیس بوک را معرفی کرد. غول سخت‌افزاری جهان با عرضه‌ی سرفیس‌بوک لرزه بر تن تولید‌کنندگان انداخت.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

به‌دنبال آن، شرکای تجاری مایکروسافت با الگو برداری از دو تبلت / لپ‌تاپ مایکروسافت، نسبت به تولید محصولات مشابه کردند. اما اچ‌پی ترجیح داد تا زبان طراحی اختصاصی خود را با نام تجاری Spectre ارائه کند. اسپکتر، قدرت طراحی و توان مهندسی اچ‌پی را به رخ رقبا می‌کشد. اچ‌پی اخیرا با معرفی اسپکتر ۱۳.۳، رکورد باریک‌ترین لپ‌تاپ دنیا را نیز شکست. اما امروز در زومیت میزبان یکی دیگر از محصولات سری پرمیوم اچ‌پی هستیم؛ اسپکتر X360 که به اعتقاد اکثر کارشناسان بهترین لپ‌تاپ تولید شده توسط اچ‌پی و یکی از بهترین‌های جهان در کلاس خود است. اسپکتر X360 با طراحی زیبا، پردازنده‌ی توانمند، رنگ‌بندی بسیار جذاب، نمایشگر لمسی با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه، یکی از بهترین‌ گزینه‌های موجود برای آن دسته از کاربران است که به‌دنبال لپ‌تاپی سبک با عمر باتری خوب و البته طراحی خاص و منحصر‌به‌فرد هستند.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

مشخصات فنی 

  • ابعاد: ۳۲۴ در ۲۱۸ در ۱۶ میلی‌متر
  • پردازنده: پردازنده اینتل Core i7-6500U با فرکانس پردازشی ۲.۵ تا ۳.۱ گیگاهرتز
  • حافظه کش: ۴ مگابایت
  • نمایشگر: ۱۳ اینچی IPS LED-backlit LCD با رزولوشون ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل 
  • پردازنده گرافیکی: اینتل HD Graphics 520
  • اسپیکر: بلندگو‌های داخلی استریو ساخت Bang & Olufsen
  • حافظه رم: ۸ گیگابایت از نوع DDR3
  • حافظه ذخیره‌سازی داخلی: ۵۱۲ گیگابایت از نوع SSD
  • وزن: ۱.۴۸ کیلوگرم
  • درگاه‌های ارتباطی: ۳ عدد USB 3.0، شیار کارت SD، خروجی هدفون / میکروفون، HDMI و دیسپلی پورت
  • باتری: ۳ سلولی لیتیوم-یون (۵۶ وات ساعت)
  • کیبورد: بدون بخش مخصوص شماره‌ها به‌همراه نور پس‌زمینه
  • قیمت لپ تاپ: ۵,۴۵۰,۰۰۰ تومان با گارانتی

طراحی

برای آغاز بررسی طراحی لپ تاپ HP اسپکتر X360 بد نیست بدانید این اولترابوک با ضخامت ۱۵.۸ میلی‌متری نزدیک به یک میلی‌متر باریک‌تر از مک‌بوک ایر است. اچ‌پی در طراحی و ساخت محصولات سری اسپکتر خود سنگ تمام گذاشته و X360 نیز به‌عنوان یکی از بهترین‌های این رده، از این قاعده مستثنی نیست. ابعاد اسپکتر X360 به نحوی طراحی شده‌اند که قابلیت حمل بالایی به آن می‌دهند. البته دل XPS13 به‌عنوان یکی از برترین اولترابوک‌های ویندوزی، با حاشیه‌ی کمتر نمایشگر ابعاد کوچکتری نسبت به X360‌ دارد. اما این موضوع بدین معنی نیست که اولترابوک هیبریدی اچ‌پی بزرگ است؛لپ‌تاپ X360 اندازه‌ی نزدیک با یک برگه‌ی A4 دارد تا امکان حمل آسان آن برای هر کاربری فراهم شود.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

اچ‌پی در ساخت بدنه‌ی X360 از شاسی‌ یکپارچه‌ی فلزی بهره گرفته است که کیفیت ساخت بسیار بالایی دارد و هم‌رده با سرفیس‌بوک و مک‌بوک پرو قرار می‌گیرد. استفاده از فلز باعث شده است تا علاوه بر القای حس کالایی لوکس، اثرات انگشت نیز روی لپ‌تاپ باقی نماند و بدنه‌ی آن به ندرت کثیف شود. یکی از نکات منفی بدنه‌ی اسپکتر X360 لبه‌های نسبتا تیز آن است که ممکن است پس از مدتی کارکرد به‌خصوص هنگام تایپ کردن، باعث رنجیده شدن دستان شود.

اچ‌پی دو نوع رنگ‌بندی برای نسخه‌ی ۲۰۱۶ اولترابوک X360 در نظر گرفته است. نمونه‌ی عادی این لپ‌تاپ از رنگ نقره‌ای بهره می‌برد. درحالی‌که اگر اقدام به خرید نسخه‌ی مجهز به پردازنده‌ی Core i7 کنید، امکان سفارش رنگ خاص و جذاب قهوه‌ای با حاشیه‌های مسی را خواهید داشت. شاید بتوان در یک کلام این رنگ‌بندی را یکی از جذاب‌ترین نمونه‌‌های موجود در صنعت لپ‌تاپ‌ها دانست که در همان نگاه اول به اطرافیان کاربری لوکس خود را القا می‌کند. 

اچ‌پی در رنگ‌بندی بدنه از رنگ مسی در لولاها، حاشیه‌های لپ‌تاپ، اطراف ترک‌پد و لوگو‌های دستگاه استفاده کرده است که موجب زیبایی خاص این محصول شده و قطعا نظر تمام اطرافیان را به خود جلب خواهد کرد. سایر بخش‌های بدنه نیز به رنگ قهوه‌ای تیره رنگ‌آمیزی شده‌اند. 

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

طراحی بسیار شیک با رنگ‌بندی منحصر‌به‌فرد

 طراحی لولاهای X360 متناسب با بدنه انجام شده است و در هر زاویه‌ای از نمایشگر، هم‌خوانی قابل توجهی با شکل بدنه ایجاد می‌کند. لولا‌ها نیز استحکام بالایی دارند تا هنگام استفاده از نمایشگر لمسی، با لرزش مواجه نشوید. البته این مورد باعث شده است تا در هر حالتی به هر دو دست خود برای بازکردن نمایشگر لپ‌تاپ نیاز داشته باشید. بااین‌حال استحکام بالای لولاها حس خوبی به کاربر در خصوص کیفیت ساخت بالای دستگاه می‌دهد.

طراحی لولای نمایشگر به شکلی است که نمایشگر می‌تواند تا ۳۶۰ درجه‌ی حول محور اصلی بدنه و لپ‌تاپ بچرخد و در زوایای مختلف قابل استفاده باشد. این طراحی باعث شده تا اسپکتر ۳۶۰ به لپ‌تاپ/تبلت هیبریدی بدل شود و به لطف صفحه‌نمایش لمسی آن در صورت نیاز نقش تبلتِ ویندوزی را ایفا کند. صفحه‌کلید دستگاه در دل بدنه فرو رفته‌اند تا وقتی صفحه‌کلید به‌صورت برعکس روی سطح میز قرار می‌گیرد و نقشه پایه را برای تبلت ایفا می‌کند، کلیدها به‌صورت ناخواسته فشرده نشوند. طراحی لولا به شکلی است که در تمام حالا استوار و مستحکم باقی می‌ماند و درعین‌حال تغییر شکل نمی‌دهد. هرچه بیشتر در عملکرد لولا عمیق می‌شوید بیشتر متوجه‌ی مهندسی جالب و کاربردی اچ‌پی‌ می‌شوید.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360
HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360
HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360
HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

اولترابوک‌ها به درایو اپتیکال DVD مجهز نیستند تا ضخامت و وزن آن‌ها کاهش قابل توجهی داشته باشد. البته در سال‌های اخیر کاربرد دیسک‌های ذخیره‌سازی کاهش قابل توجهی پیدا کرده است و عموم کاربران در مواقع بسیار نادر به درایو‌های اپتیکال نیاز پیدا می‌کنند. اسپکتر X360 نیز از همین روند پیروی می‌کند و موفق به کاهش قابل‌توجه وزن و ضخامت خود شده است. در حاشیه‌ی چپ لپ‌تاپ، ورودی شارژر، خروجی هوای خنک‌کننده، یک درگاه USB 3.0، کلید پاور و درگاه میکرو اس‌دی قرار دارد. اگر اچ‌پی همانند اپل خروجی‌های سیستم خنک‌کننده‌ی لپ‌تاپ را در فضای بین نمایشگر و بدنه‌ی اصلی مخفی می‌کرد، شاید شاهد طراحی زیباتری می‌بودیم.

در سمت دیگر لپ‌تاپ نیز خروجی هدفون، دو درگاه USB 3.0، خروجی HDMI، دیسپلی پورت و کلید‌های تنظیم صدا و منوی ویندوز وجود دارد. کلید‌های نامبرده هنگام استفاده از X360 در حالت تبلت، کاربرد زیادی دارند. خروجی‌های اسپیکر و ورودی هوای سیستم خنک‌کننده‌ نیز در بخش زیرین لپ‌تاپ تعبیه شده‌اند.

صفحه‌کلید و تاچ‌پد

اچ‌پی کلید‌های صفحه‌ کلید X360 را هم‌رنگ با بدنه قرار داده است تا به یک‌ دست بودن طراحی افزوده شود. این موضوع زیبایی لپ‌تاپ در این بخش را نیز ادامه داده است. صفحه‌کلید X360 باتوجه‌به ابعاد بدنه‌‌ی دستگاه، فاقد کلید‌های اعداد است. اچ‌پی در تولید کلید‌ها از پلاستیک باکیفیت و روکش مات بهره برده است. عمق کلید‌ها نیز کاملا مناسب است که منجر به تجربه‌ی دلنشینی از کار با صفحه‌کلید می‌شود. نورِ پس‌زمینه نیز یکی دیگر از قابلیت‌های اسپکتر X360 در این بخش است که در شرایط محیطی تاریک کمک بزرگی به کاربر خواهد کرد. امکان خاموش کردن این نور پس‌زمینه نیز با کلید مخصوص به آن وجود دارد.

صفحه کلیدی نرم با عمق مناسب و نور پس‌زمینه

صفحه‌کلید اسپکتر X360 عمق مناسبی دارد و کلید‌ها نرم هستند که این موارد مهم‌ترین پارامتر‌های انتخاب یک صفحه‌کلید خوب به شمار می‌روند. طراحی کلید‌‌ها نیز به‌صورت مربعی ساده و مشابه با نمونه‌ی به کار رفته در سایر برند‌ها است. کلید‌های جهت‌یابی با طراحی همیشگی اچ‌پی (کلید‌های جهت بالا و پایین با اندازه‌ی نصف سایر کلید‌ها) همراه شده‌اند که شاید برای برخی از کاربران ناگوار باشد. اما پس از مدتی کارکرد به سرعت به آن عادت خواهید کرد. اگر ویرایش اسناد جزو کاربری‌های اصلی شما است، این لپ‌تاپ به خوبی نیاز‌های شما را برآورده خواهد کرد. طراحی جزیره‌ای کلیدها باعث می‌شود تا مایعات و گرد و غبار نتوانند به‌راحتی وارد دستگاه شوند. کاربری کلید‌های Fn هم خوب است و تمامی نیاز‌ها را پوشش می‌دهد؛ اچ‌پی در این بخش می‌توانست همانند لنوو کلید مخصوص خاموش کردن صفحه‌نمایش را تعبیه کند که برای برخی کاربرد زیادی دارد.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

ترک‌پد بسیار بزرگ اسپکتر X360، یکی از اولین مواردی است که پس از بازکردن دَرِ لپ‌تاپ متوجه آن می‌شوید. اچ‌پی برای ارتقای تجربه‌ی ژست‌های حرکتی در محیط ویندوز از ترک‌پی عریضی بهره برده است که تقریبا نیمی از فضای پایین صفحه‌کلید را به خود اختصاص می‌دهد. جنس این ترک‌پد از شیشه است تا حرکت انگشتان روی آن بسیار روان شده و به مرور زمان ظاهر آن حفظ شود. با وجود تلاش‌های اچ‌پی برای تأمین ترک‌پدی بی‌نقص، اما ضعیف‌ترین بخش اسپکتر X360 همین بخش آن است. البته این موضوع بدین معنی نیست که تجربه‌ی کاربری بدی با ترک‌پد اسپکتر X360 خواهید داشت. ترک‌پد اسپکتر X360 باتوجه‌به ادعای خود مبنی بر بهترین بودن در رده‌ی اولترابوک‌ها، رقبای سرسختی همچون مک‌بوک پرو ۱۳ و سرفیس بوک دارد که در بخش ترک‌پد خود تجربه‌ی ایده‌آلی را برای کاربر به ارمغان می‌آورند. 

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

تا زمانی‌که تنها با یک انگشت به استفاده از ترک‌پد بپردازید، دقت مثال‌زدنی و حساسیت بالای آن شما را کاملا راضی نگه می‌دارد؛ اما به محض اینکه اقدام به استفاده از ژست‌های حرکتی چندانگشتی کنید، با برخی باگ‌های عجیب و غریب مواجه خواهید شد که در برخی شرایط نه‌تنها سرعت کاربری را افزایش نمی‌دهند، بلکه منجر به کلافه شدن کاربر می‌شوند. 

نمایشگر و اسپیکر

به اعتقاد ما لپ‌تاپ‌های مجهز به نمایشگر‌های ۱۳ اینچی، بهترین اندازه برای کاربری واقعی این دستگاه‌ها هستند؛ بدین معنی که اگر به‌طور پیوسته به حمل لپ‌تاپ (دلیل اولیه‌ی توسعه‌ی لپ‌تاپ‌ها) خود می‌پردازید و وزن دستگاه از اولویت‌ها شما است، به‌دنبال محصولی با نمایشگر ۱۳ اینچی باشید زیرا هم‌زمان تجربه‌ی مناسبی کاربری و قابلیت حمل بالا را به ارمغان می‌آورد.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

اچ‌پی اسپکتر X360 نیز از نمایشگری با همین اندازه بهره می‌برد. این لپ‌تاپ در دو رزولوشن Full HD‌ و QHD‌ به فروش می‌رسد که نمونه‌ی مورد آزمایش ما از رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ یا QHD بهره می‌برد. این موضوع منجر به تراکم پیکسل ۲۲۷ پیکسل بر هر اینچ شده است. البته نمونه‌ی مجهز به نمایشگر Full HD اسپکتر X360 نیز با تراکم پیکسل ۱۶۶ پیکسل بر هر اینچ، کاملا برای استفاده‌های عمومی قابل قبول است و کاربر به سختی موفق به تفکیک پیکسل‌ها در آن می‌شود.

نمایشگر با روشنایی بسیار خوب

پنل به کار برده شده در این لپ‌تاپ از نوع IPS است که زوایای دید وسیعی را با خود به‌همراه دارد. این موضوع باعث شده است که اگر کاربری گرافیکی در اولویت شما است، نمایشگر اسپکتر X360 شما را کاملا راضی کند. شدت روشنایی نمایشگر بسیار خوب است و رنگ‌ها نیز به دقت کافی نمایش داده می‌شوند. اما ورود به رده‌ی پرمیوم و رقابت با بهترین‌ها، دشواری‌های خاص خود را دارد. این موضوع باعث می‌شود که نمایشگر اسپکتر X360 برای مقایسه درکنار رتینا مک‌بوک قرار بگیرد. در صورتی که پیش از این تجربه‌ی استفاده از مک‌بوک‌های مجهز به نمایشگر‌ها رتینا را دارید، X360 تنها توانایی جلب رضایت شما را خواهد داشت و به هیچ وجه شگفت‌زده نخواهید شد. اسپکتر X360  روشنایی کمتری در قیاس با مک‌بوک پرو ۱۳ نسخه‌ی ۲۰۱۵ را دارد و رنگ‌ها نیز در آن تا حدودی سرد‌تر به نمایش گذاشته می‌شوند. این لپ‌تاپ بیشترین شدت روشنایی برابر با ۳۱۰ نیت دارد درحالی‌که سرفیس بوک و مک‌بوک ۱۳ رتینا با شدت روشنایی حداکثر ۳۸۰ نیت بهترین‌های این بخش هستند. البته این موضوع بدین معنی نیست که لپ‌تاپ هیبریدی لوکس اچ‌پی نمایشگر ضعیفی دارد بلکه همان‌طور که پیش از این نیز گفتیم، این لپ‌تاپ در این بخش جز بهترین‌ها است؛ اما قطعا بهترین نیست. 

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

نمایشگر X360 لمسی است و می‌توانید با چرخش کامل ۳۶۰ درجه‌ای از آن در حالت تبلت بهره ببرید. دقت این نمایشگر در لمس انگشت هم کاملا قابل قبول است و به لطف پردازنده‌ی توانمند، در حالت تبلت از این دستگاه لذت خواهید برد. 

بلندگوهای سری اسپکتر اچ‌پی به لطف همکاری با برند مطرح Bang & Olufsen‌ همواره جز نقاط قوت آن به شمار می‌رود. X360 نیز از همین روند پیروی می‌کند و به اسپیکر‌های توانمندی مجهز شده است. عملکرد این بلندگوها برای اولترابوک ۱۳ اینچی بسیار خوب ارزیابی می‌شوند و قطعا نیاز‌های کاربران را به خوبی پوشش می‌دهند. شدت صدا کافی است و تفکیک اصوات به خوبی انجام می‌شود. اما مانند سایر بررسی‌های لپ‌تاپ زومیت، در این بخش نیز که بلندگوهای لپ‌تاپ‌ها به‌طور کلی از توانایی بالایی برخوردار نیستند و در صورتی که پخش موسیقی از اولویت‌های شما است حتما به فکر خرید اسپیکر خارجی باشید. 

نرم‌افزار

لپ‌تاپ اسپکتر X360 به‌طور پیش‌فرض از سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ بهره می‌برد. این سیستم‌عامل درکنار حافظه‌ SSD و پردازنده‌ی توانمند، عملکرد بسیار روان و دلنشینی دارد. نمایشگر لمسی نیز درکنار بهینه‌سازی‌های گسترده‌ی ویندوز ۱۰ در حالت تبلت، تجربه‌ی جذابی را به ارمغان می‌آورد. بااین‌حال ظاهرا ویندوز هم‌چنان مشکلاتی در گذر از حالت لپ‌تاپ به تبلت دارد و ما بعضا با بلواسکرین مواجه می‌شدیم. این مشکل را پیش از این نیز در سرفیس بوک تجربه کرده بودیم با این تفاوت که در اسپکتر این مشکل به مراتب کمتر اتفاق می‌افتاد.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

برای داشتن بهترین تجربه‌ از اسپکتر X360 و ویندوز ۱۰ قویا پیشنهاد می‌کنیم که دستگاه خود را به آخرین نسخه‌ی ویندوز که ازطریق به‌روزرسانی سالیانه‌ی این سیستم‌عامل ارتقا دهید. طبق گفته‌های مایکروسافت در این بخش بهبود گسترده‌ای ایجاد شده است.

بازده و عملکرد

اولترابوک‌ها از توانایی پردازشی بالایی در قیاس با نمونه‌های گیمینگ برخوردار نیستند و از سری پردازنده‌های کم‌مصرف U‌ اینتل بهره می‌برند. این پردازنده‌ها با انرژی مصرفی بسیار اندک و دمای کاری پائین، در سال‌های اخیر افزایش توان خوبی را تجربه کرده‌اند و اکنون به‌راحتی از پس تمامی کار‌های روزمره برمی‌آیند.

عملکرد خوب و سرعت بالا در اجرای برنامه‌ها

اچ‌پی اسپکتر X360 از آخرین نسل پردازنده‌های Core i7 شرکت اینتل، مدلِ 6500U بهره می‌برد که دو هسته پردازشی همراه‌با دو هسته مجازی آن با سرعت حداکثری ۲.۵ گیگاهرتز و ۴ مگابایت حافظه‌ی کش L3، مدیریت عملکرد و بازده دستگاه را به دوش می‌کشند. در حداکثر شرایط کاری، پردازنده این دستگاه به فرکانس ۳.۱ گیگاهرتز می‌رسد. این میزان قدرت پردازنده تعبیه شده در لپ‌تاپ اچ‌پی علاوه بر اجرای تمامی کار‌های روزانه و عادی، توانایی اجرای نرم‌افزارهای نیمه سنگین و بازی‌های قدیمی را نیز دارد. پردازنده این نوت‌بوک با گرافیک HD 520 اینتل مجتمع شده است. این پردازنده‌ی گرافیکی مجتمع اینتل در سری پردازنده‌های اسکای‌لیک به کار رفته و توانایی بسیار بالایی دارد. اگر از لپ‌تاپ خود تنها در کاربری‌های معمولی استفاده می‌کنید، نیازی به پردازنده‌های گرافیکی مجزا نخواهید داشت، زیرا نمونه‌ی مجتمع اینتل حتی توانایی پخش انواع و اقسام ویدئو‌های 4K را نیز دارد.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

امکان سفارش اسپکتر X360 با پردازنده‌ی Core i5-6200U نیز فراهم است تا ۱۰۰ دلار از برچسب قیمت لپ‌تاپ شما کاهش پیدا کند. همچنین اچ‌پی کاربرانی را که به پردازش‌های سنگین‌تر گرافیکی نیاز دارند، فراموش نکرده است. این شرکت در همین راستا امکان سفارش X360 را با پردازنده‌ی اینتل Core i7-6560U فراهم کرده است. این پردازنده از گرافیک مجتمع قدرتمند Iris Pro (نمونه‌ی مشابه در مک‌بوک‌های اپل) را بهره می‌برد که در عین مصرف اندک باتری، عملکردی نزدیک به پردازنده‌ی گرافیکی انویدیا 940m دارد.

در ادامه می‌توانید نتایج بنچمارک‌های زومیت که روی لپ‌تاپ اچ‌پی اسپکتر X360 اجرا شده را مشاهده کرده و با سایر محصولات بررسی شده در زومیت مقایسه کنید:

لپ‌تاپ

3D Mark ۲۰۰۶

PC Mark ۲۰۰۷

3D Mark ۲۰۱۱

Nova

Bench

3D Mark 2013

Ice / Cloud / Fire

(HP Spectre X360 (2016

7885

5397

1304

791

36672/4538/731

Asus K550VX

23052

3507

4700

1231

76035/15918/3437

Acer Aspire E 15

11782

3609

2335

582

55907/4979/1193

Aspire V15 Nitro

13038

4118

3911

639

58570/8389/2641

HP Envy K007NE

11304

3851

2351

-

56206/5571/1360

Microsoft Surface book

15297

5064

1444

831

16818/1862/225

ASUS ROG G551JM

8334

3449

4866

653

82759 / 5741 / 2437

ASUS ZENBOOK UX303L

10336

4991

2379

723

17667 / 5748 / 1318

ASUS X553

1988

1601

490

684

-

Lenovo Flex 2

10101

2790

2316

684

47280 / 5.836 / 1288

Lenovo Yoga 2 Pro

5711

5274

1373

704

569 / 3412 / 23096

Asus ET2321 AIO

8807

3784

1893

654

12230 / 4494 / 1032

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، اسپکتر X360 در بنچمارک‌ها عملکرد متوسطی داشته و فاصله‌ی زیادی با محصولات چندرسانه‌ای قدرتمند و مخصوص بازی دارد. همان‌طور که پیش‌تر نیز اشاره کردیم، اچ‌پی اسپکتر را در پیکره‌بندی‌های مختلفی عرضه می‌کند. حافظه‌ی رم از ۴ تا ۱۶ گیگابایت، حافظه ذخیره‌سازی ۱۲۸ تا ۵۱۲ گیگابایت و نمایشگر با رزولوشن Full HD یا QHD برخی از امکانات سفارشی‌سازی اسپکتر X360 هستند.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

 

نوع

Maximum MB/s

Minimum MB/s

Average MB/s

(HP Spectre X360 (2016

SSD

423.8

92.8

249.5

Lenovo E5180

HDD

114.5

37.6

86.7

Asus K550VX

HDD

132.2

52.9

100

Surface Book

SSD

846.7

206.4

632.9

Surface Pro 4

SSD

336.7

302.8

321.2

Asus Transformerbook T100TAL

HDD

100.1

74.4

89.5

Aspire Aspire E15

HDD

112.3

46.7

87.1

Aspire V15 Nitro

HDD

113.1

26.4

87.4

HP ENVY 15-K007NE

HDD

116.4

55.6

91.4

Microsoft Surface 3

HDD

115.9

74.5

101.2

ASUS ROG G551JM

SSD

294.7

185.8

263

HP Pavilion 15 P062

HDD

110

43.6

86.1

Asus Zenbook UX303L

SSD

426.6

344.3

388.9

Lenovo Flex 2

HDD

116.2

48.5

86.6

Lenovo Yoga 2 Pro

SSD

326.7

207.8

240.6

Lenovo ThinkPad Tablet 2

HDD

54.2

23.9

50.5

ET2321 INTH

SSD

190.2

23

138.5

Asus N550JV

HDD

107.5

18.3

80.5

Acer Aspire S7 2013

SSD

932.6

766.6

915.8

باتری

یکی از ارکان اصلی لپ‌تاپ‌‌ها و به‌خصوص اولترابوک‌ها باتری آن است. همواره لپ‌تاپ‌های ساخت اپل پرچم‌دار این بخش بودند و رقبای ویندوزی همواره با مشکلات گسترده‌ای در رقابت با اپل رو‌به‌رو بودند. اما در سال‌های اخیر به لپ‌تاپ بهینه‌سازی‌های گسترده‌ی ویندوز ۱۰ و پردازنده‌های جدید و کم‌مصرف اینتل، سایر برند‌های لپ‌تاپ نیز توانایی ارایه‌ی عمر باتری مناسب را دارند. اسپکتر X360 در زمینه‌ی شارژدهی جز بهترین ساخته‌های این شرکت آمریکایی است. این لپ‌تاپ در نسل جدید خود نیز همین روند را ادامه داده است و با تجهیز به باتری بزرگ ۵۶ وات ساعتی و پردازنده‌ی کم مصرف سری U اینتل، وعده‌ی عمر باتری بالایی را می‌دهد.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

در آزمایش پخش فیلم استاندارد زومیت یک فیلم HD را آنقدر پخش می‌کنیم تا باتری دستگاه از ۱۰۰ درصد به صفر برسد. این آزمایش از اهمیت بالایی برای X360 برخوردار است، زیرا اچ‌پی قول تا ۱۲.۵ ساعت پخش پیاپی فیلم را با لپ‌تاپ پرمیوم خود داده است. در این آزمایش که در حین اجرای آن تمام اتصالات مثل وای‌فای خاموش بوده و نور صفحه‌نمایش روی ۵۰ درصد تنظیم می‌شود، اسپکتر X360 توانست حدودا ۵۶۲ دقیقه (معادل با ۹ ساعت و ۲۲ دقیقه) دوام بیاورد. این میزان عمر باتری برای یک لپ‌تاپ عالی ارزیابی می‌شود و به احتمال قوی با قرار دادن نور نمایشگر در پایین‌ترین حد خود، به میزان اعلام شده‌ی اچ‌پی نیز می‌رسید.

باتری با شارژدهی عالی

در آزمایش Battery Eater نیز همان‌طور که انتظار می‌رفت، این لپ‌تاپ عملکرد بسیار خوبی داشت و این موضوع نشان می‌دهد که می‌توانید بدون همراه داشتن شارژر و نگرانی از اتمام شارژ خود، لپ‌تاپ را در طول روز استفاده کنید. در این آزمایش X360 توانست ۱۷۲ دقیقه دوام بیاورد.

جمع‌بندی

اچ‌پی اسپکتر X360 هدف متفاوتی دارد. این اولترابوک زیبا و لوکس، در رده‌ی محصولات گران‌قیمت به رقابت خواهد پرداخت. بدین ترتیب نباید توقع قیمت پایینی از این محصول را داشت. درحال‌حاضر امکان خرید اسپکتر X360 با مشخصات سخت‌افزاری مورد آزمایش ما با قیمت ۵٬۴۵۰٬۰۰۰ تومان دردسترس است که جز گران‌ترین نسخه‌های این لپ‌تاپ به شمار می‌رود. در صورتی که مشخصات فنی پایین‌تری را انتخاب کنید، می‌توانید نزدیک به ۱.۵ میلیون تومان از قیمت لپ‌تاپ بکاهید.

 

در نگاه نخست شاید پرداخت مبلغی نزدیک به ۵ میلیون تومان برای لپ‌تاپی مجهز به پردازنده‌ی سری U، بسیار زیاد به‌نظر برسد. اما با درنظرگرفتن وزن سبک، قابلیت حمل بالا و عمر باتری فوق‌العاده و همچنین در قیاس با پرچمداران این رده از لپ‌تاپ‌ها، متوجه قیمت مقرون‌به‌صرفه‌ی X360‌ خواهید شد. مایکروسافت سرفیس بوک، دل XPS 13 و اپل مک‌بوک پرو ۱۳ رتینا، همگی در مشخصات سخت‌افزاری برابر، قیمت به مراتب بیشتری نسبت به نسخه‌ی ۲۰۱۶ اچ‌پی اسپکتر X360 دارند. این موضوع ارزش خرید این لپ‌تاپ را بسیار بالا برده است. البته نه برای کاربرانی که به‌دنبال توان بالای پردازشی یا محصولاتی با قیمت مناسب‌تر هستند. در نظر داشته باشید سری لپ‌تاپ‌های یوگا ۹۰۰ لنوو نیز در همین رده، جز گزینه‌‌های جذاب به شمار می‌روند و در بازه‌ی قیمتی برابری با اسپکتر X360 قرار می‌گیرند.

HP Spectre x360 / اچ پی اسپکتر 360

اچ‌پی اسپکتر X360 با بدنه‌ی بسیار باکیفیت، طراحی و رنگ‌بندی منحصر‌به‌فرد، صفحه‌نمایش بسیار خوب لمسی، صفحه‌کلید عالی و عمر باتری مثال‌زدنی درکنار قیمت پایین‌تر نسبت به رقبا، خود را به‌عنوان بهترین گزینه در رده‌ی اولترابوک‌ها معرفی می‌کند. عملکرد خوب اچ‌پی در سری اسپکتر از آینده‌ای روشن در اولترابوک‌های ویندوزی خبر ‌می‌دهد. به اعتقاد ما اسپکتر ۳۶۰ بهترین رقیب مک‌بوک رتینا اپل برای کاربران پلتفرم ویندوز است.

نکات مثبت

  • بدنه‌ی بسیار باکیفیت
  • طراحی بسیار زیبا با رنگ‌بندی منحصر‌به‌فرد
  • صفحه‌کلید و ترک‌پد بسیار خوب
  • نمایشگر QHD با روشنایی خوب و زاویه‌ی دید عالی
  • عمر باتری عالی

نکات منفی

  • برخی مشکلات در عملکرد ترک‌پد
تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات