تصاویری از انفجار اولین بمب اتمی تاریخ در لوس آلاموس نیو مکزیکو

یک‌شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۳
مطالعه 5 دقیقه
ایالات متحده‌ی آمریکا در رقابت برای رسیدن به بمب اتمی موفق شد تا پیش از آلمان‌ها به این فناوری مرگ آور دست یافته و برای نمایش قدرت تخریبی آن، اولین بمب اتمی تاریخ را که نتیجه‌ی اجرای پروژه‌ی منهتن بود در ۱۶ جولای ۱۹۴۵ یعنی ۷۰ سال پیش در لوس آلاموس با موفقیت آزمایش کرد. با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

ایالات متحده‌ی آمریکا ۷۰ سال پیش موفق شد تا اولین بمب اتمی تاریخ را با موفقیت در لوس آلاموس آزمایش کند. بسیاری از دانشمندان و افرادی که در پروژه‌ی منهتن همکاری کرده بودند، نمایش قدرت تخریبی این بمب اتمی را  برای ایجاد هراس در جبهه‌ی متحدین کافی می‌دانستند، اما آمریکایی‌ها به این موضوع راضی نبودند و پایان جنگ را در قتل عام چند صد هزار نفر از مردم بی‌گناه هیروشیما و ناکازاکی می‌پنداشتند. پس از آنکه آمریکایی‌ها در ۱۶ جولای،آزمایش موسوم به ترینیتی را انجام دادند، در ماه آگوست نیز دو بمب اتمی دیگر را در شهرهای ژاپن منفجر کردند که نتیجه‌ی آن تا به امروز نیز از ژاپن رخت برنبسته.

اولین بمب اتمی در لوس آلاموس نیومکزیکو آزمایش شد. همانطور که اشاره کردیم این بمب اتمی نتیجه‌ی تلاش‌هایی بود که طی پروژه‌ی منهتن به رهبری ژنرال لزلی گروز و دانشمندانی نظیر رابرت اپنهایمر به بار نشسته بود. این پروژه طی سال‌های ۱۹۴۲ تا ۱۹۴۶ در خلال سال‌های اوج جنگ جهانی دوم انجام شد. مقدمات تشکیل تیم تحقیقاتی برای ساخت اولین سلاح هسته‌ای تاریخ پس از تایید درخواستی آغاز شد که لئو زیلارد و آلبرت انیشتین طی نامه‌ای از فرانکلین روزولت تقاضا کرده بودند. در سال ۱۹۴۲ و پس از آنکه انریکو فرمی موفق شد تا واکنش هسته‌ای را در راکتور اتمی خود کنترل کند، وارد فاز جدید شد. در پروژه‌ی منهتن بیش از ۱۲۹٫۰۰۰ نفر مشغول به کار بودند که بخش عمده‌ای از این افراد اطلاعی از آنچه که در حال انجام است، نداشتند. از جمله‌ی تنبیهاتی که برای افشای اطلاعات پروژه در نظر گرفته شده بود می‌توان به جریمه‌ی ۱۰٫۰۰۰ دلاری با ۱۰ سال زندان برای فرد خاطی اشاره کرد.

پس از گذشت هفتاد سال از این آزمایش، در ادامه نگاهی خواهیم داشت به تصاویری که روند اجرای آزمایش ترینیتی را بصورت بصری تشریح می‌کنند.

تصویر زیر با استفاده از دوربین‌ ارتش آمریکا ثبت شده و نشان‌دهنده‌ی انفجار اولین بمب اتمی است. هزینه‌ی ساخت این بمب پلوتونیومی رقمی نزدیک به ۲ میلیارد دلار برآورد شده که در آن زمان، هزینه‌ی بسیار هنگفتی به شمار می‌رفت.

T 1

در این تصویر دانشمندان و کارگان مشغول بالا بردن بمب اتمی تا ارتفاع ۳۰ متری روی برج هستند تا بتوانند با آزاد کردن آن، نتیجه‌ی آن را مشاهده کنند. این تصویر در ششم جولای ۱۹۴۵ ثبت شده است. با توجه به قدرت انفجاری این بمب، اثری از برج باقی نمانده است. دمای تولید شده در زمان انفجار قریب به ۱۰۰ میلیون درجه‌ی سانتیگراد است که برای درک بهتر آن بهتر است بدانید که این دما تقریبا بیش از ۱۰ برابر دمای هسته‌ی خورشید است.

T 2

تصویر زیر در زمان انتقال بمب از اوهایو به سایت آزمایش که صحرای لوس آلاموس است، ثبت شده است.

T 3

تصویر زیر قارچی را که در زمان انفجار تشکیل شده به نمایش می‌گذارد. عرض دهانه‌ی آن هشتاد متر بوده و موفق شده تا گودالی سه متری را در محل انفجار ایجاد کند. ماسه‌های موجود در منطقه‌ی انفجار به شدت رادیو اکتیو شده و سوخته‌اند.

T 4

تصویر زیر توسط دوربینی ثبت شده که در فاصله‌ی ۹.۵ کیلومتری محل انفجار قرار داشته است. این دوربین فرآیند تشکیل قارچ را بصورت پشت سر هم ثبت کرده است.

T 5A
T 5B

در تصویر زیر نمایی را از بالای نقطه‌ی انفجار مشاهده می‌کنید.

T 6

نمایی دیگر از تشکیل قارچ اتمی را مشاهده می‌کنید که این بار بصورت رنگی ثبت شده است.

T 7

تصویر دیگری که از فاصله‌ی ۹.۵ کیلومتری ثبت شده است.

T 8

تصویر زیر توسط دوربینی که بصورت ریموت کنترل می‌شده، ثبت شده است. براساس اطلاعات ارائه شده در آن زمان، هنگام انفجار این بمب، شیشه‌ی منازل در فاصله‌ی ۴۰۰ کیلومتری محل انفجار به لرزه درآمده است.

T 9

 نظر شما در این خصوص چیست؟

تبلیغات
داغ‌ترین مطالب روز

نظرات

تبلیغات